Varukorg

Alltid fri frakt när du handlar över 999kr

Snabba leveranser & brett sortiment

Om oss

Vad är glasbanken?

Glasbanken.se är en ehandel specialiserad på hantverksbryggd öl, craft beer. Ett alternativ till Systembolaget med ett mer nischat sortiment som till 100% fokuserar på hantverksöl från hela världen. Hos oss hittar du allt ifrån de större amerikanska bryggerierna till nyöppnade svenska mikrobryggerier – Så länge det är god öl så kan och vill vi ha det i vår butik.Vi har delar utav vår verksamhet i Danmark vilket gör det möjligt för oss att via distansförsäljning, förse våra svenska kunder med hantverksöl i absoluta världsklass – Helt enligt svenska lagar och regler. Vi vill med Glasbanken vara med och sprida kunskapen kring hantverksmässigt producerad öl och utbilda våra kunder vidare i ämnet.

 

I Sverige har en fantastisk historia av bryggerier och numera även mikrobryggerier som vuxit sig stora och lär oss dricka riktigt god öl. Det vill vi vara med och främja.

 
Bakgrunden.

Efter mycket köande utanför Systembolaget butiker när det vankades exklusiva släpp någon gång i månaden så började vi bolla idéer kring hur man skulle kunna modernisera hela processen. Att stå  och köa utanför en fysisk butik, med fasta öppettider och begränsade partier kändes väldigt analogt.

Hela tiden såg vi roliga öl poppa upp på sociala medier och på ölbloggar som vi vanliga dödliga öldrickare aldrig fick chansen att prova, sorter och bryggerier som inte funnits på Systembolaget. Samtidigt bubblade verkligen Sveriges ölscen, som fortfarande är på kraftig uppgång och ölboomen är ett faktum. Vi kunde ju handla vin på nätet redan, så varför inte göra samma sak med öl?

Varför ska man handla hos glasbanken?

Att handla i vår ölbutik är lika enkelt och smidigt som att handla i vilken butik som helst. Allt du behöver göra är att välja öl, lägga in en beställning, betala och luta dig tillbaka. Resten sköter vi.

Glasbanken erbjuder öl från bryggerier som kan vara svåra att få tag på i Sverige, eller som inte annars skulle nå Sverige alls.

Vi har inga kollikrav eller andra pekpinnar, vill du köpa en öl, eller en hel låda öl är det upp till dig. Glasbanken uppdaterar ständigt sitt sortiment och har öl från ca 100 hantverksbryggerier, och är du sugen på nyheter samt de senaste trenderna i ölvärlden har du definitivt hittat rätt.

 

Lagligt

Sedan ett beslut i EU 2007,Den sk. Rosengrendomen, är det tillåtet för privatpersoner i Sverige att importera öl och andra alkoholhaltiga drycker från andra EU länder. På Glasbanken.se beställer du öl direkt hem till dörren eller ditt närmsta ombud och slipper tänka på alkoholskattmoms samt tull. Vi tar hand om allt detta.

Vi tar emot och packar alla våra kunders ordrar på vårt lager i Danmark för att sedan låta Postnord sköta leveransen till kunderna i Sverige. Du väljer själv om du vill ha ditt paket hem eller till närmsta postombud.

Fri frakt!

På alla ordrar över 999kr

Snabb leverans

Vi behandlar din order snabbt!

Looking for EU shipping?

Soon on our sister-site!

Säker betalning

Betala när du fått dina varor med Klarna. Kort/Faktura välj själv.

Hos oss kan du handla hantverksöl utan krångel, kollikrav eller dolda avgifter – Vi vill sprida kunskapen kring hantverket och produkterna som vi älskar. På Glasbanken får du tillgång till produkter som annars inte når ut i handeln.

Håll dig uppdaterad