Om Bryggeriet – To Øl

To Øl – Ett ”gypsy brewery” från Köpenhamn. Dom är vad som på svenska brukar kallas för Fantombryggare, vilket kort och gott betyder att To Øl själva inte har något bryggeri, utan reser istället runt med recept och idéer till andra bryggerier. Här brygger dem när kapacitet finns och så här långt på resan har man bryggt upp starka relationer med dem bryggerier man kontinuerligt brygger hos.Detta är, enligt To Øl själva, nyckeln till att deras hantverk hela tiden ska utvecklas och kunna bli så bra som möjligt.

Att brygga hos nya, mindre etablerade, bryggerier ger också erfarenheter för både To Øl och bryggarna, där man hela tiden jobbar för att få till en bra mix. Lite överraskande gick To Øl emot sin egen filosofi under år 2016 då dem blev med bryggeri när man öppnade upp Tapperiet Brus på Nørrebro i Köpenhamn.
En egen bryggpub med bryggverk och restaurang, bottleshop och en stor bar! Men här bryggs endast Brus egna produkter.

To Øl gör potenta öl, packade med extremt mycket smak och karaktär.Dem fokuserar på kvalité framför kvantitet och älskar både lite lättare ”session”öl varvat med riktigt komplexa tungviktare! Som alltid handlar det om en balans, och det är något vi på Glasbanken tycker att To Øl lyckas bra med. Det är bra öl, ofta med en twist, en bra twist! Deras etiketter är bland dem absolut vassaste i ölvärlden och är i sig ren konst. Dem har vid flertalet tillfällen blivit rankade som ett av världens bästa bryggerier, bland annat år 2014 när dem blev utnämnda till världens nionde bästa bryggeri av Ratebeer.com – kort och gott älskar vi på Glasbanken To Øl!