Apex Brewing Co

Apex Brewing Co - Music, People & Beer

Det svenska hantverksbryggeriet Apex Brewing Co grundades i Nora utanför Örebro 2017 utav Daniel Gacic & Niklas Lundgren, två hardcore & punkmusiker med en passion för ölbryggning. Den gemensamma kompisen Nikola Sarcevic som driver Duckpond Brewing Co hjälpte kompisarna att ta det första steget mot ett eget bryggeri.

Det första bryggeriet i Nora installerades i ett före detta whiskydestillerier, spriten byttes ut mot tungt humlig öl.

Modern humlade ales I New England stil.

Tidigt vart fokuset hos Apex Brewing Co tungt humliga India Pale Ales i New England-stil, så kallad NEIPA eller New England IPA. En hazy och tropisk stil där en bas med ljusa och lätta maltsorter ofta får hjälp utav havre och vete för att ge ölen sin fylliga och krämiga konsistens.

Den hazy och juicy basen humlas rejält med väldigt fruktiga humlesorter sent i bryggprocessen för att ge ölen så höga smaker som möjligt, samtidigt man beskan hålls låg. Den här typen av ölen är Apex Brewing Co experter på och har snabbt seglat upp som några utav Europas bästa inom stilen.

Dubbel IPA & IPA möter Pale Ale & Lageröl.

Vi på Glasbanken har ett nära samarbete med Apex Brewing och hämtar själva burkarna direkt från bryggeriet. I vårat sortiment hittar du allt från IPA, Dubbel IPA, lättare Pale Ale’s och ibland lageröl. Oftast med ett väldigt tropiskt och saftigt humlefokus där fruktiga smaker eftersträvas. Ibland har vi nöjet att kunna sälja ölglas och annan merch från deras bryggeri. Vi har ett brett sortiment med ölsorter från det nya örebrobryggeriet till styckplock och rabatterade flerpack - alltid utan kollikrav.

Här hittar du hela vårat sortiment av New England-stilade öl - hazy och tropiskt humle med en juicy finish!

Här hittar du mer Svensk hantverksöl!

Apex Brewing Co
Show Filters

Visar 1–24 av 41 resultat

Visar 1–24 av 41 resultat